OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergenfest Mayer Hawthome & The Country på USF Sardinen 1. mai

Mayer Hawthorne er en hvit soulsanger fra Detroit som med A Strange Arrangement laget det beste albumet sjangeren frembrakte i 2009. Debutalbumet har fått velfortjent oppmerksomhet, spesielt i hjemlandet og i Storbritannia. Nå er det resten av Europa som står for tur og Bergenfest blir eneste stopp i Norge på vårens turné, nærmere bestemt lørdag 1. mai på USF Sardinen.

Hawthorne ser ut som en kloning av Buddy Holly, albumet er utgitt på den kredible hiphop-labelen Stones Throw Records og blant hans største fans finner vi ingen ringere enn Justin Timberlake, som virkelig har gått i bresjen for å spre ordet om denne talentfulle artisten.

Mayer Hawthorne er rett og slett et av de friskeste pustene i moderne soulmusikk på denne siden av 2000-tallet. Han har en forførerisk røst og blander artige, catchy hooks med mer innstendige numre. Debuten A Strange Arrangement er obligatorisk snop for ørene for tilhengere av både årgangssoul og moderne popmusikk.

Det er kjennsgjerning at mye av den beste amerikanske musikken har Detroit som arnested. Mayer Hawthorne teller da også storheter som Isac Hayes og Barry White blant sine forbilder, og henter musikalsk inspirasjon fra Curtis Mayfield og Smokey Robinson.

Radiovertene Mark Ronson og Gilles Peterson har gitt Mayer Hawthorne mye spilletid i engelsk radio. Ronson har uttalt "I have no idea what this is: old or new, but it’s fucking good." Det er bare å si seg enig.

Er du Spotify-bruker? Klikk her for Bergenfest 2010 Playlist:

Billetter og info: Bergenfest 2010

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen.