En unik sjømatopplevelse! Bergen Sjømatfestival byr på spektakulære råvarer rett fra havet – her får du muligheten til å komme tett på breiflabb, kveite og andre skatter fra havet. Foto: Cecilie Bannow
Artikler

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser

Fra tirsdag 11. til lørdag 15. februar arrangeres Bergen Sjømatfestival. Over 20 bergensrestauranter byr på fantastiske sjømatmenyer og arrangement laget på sesongens aller beste ingredienser. Som publikummer kan du glede deg til spennende sjømatkurs, gøye konkurranser, sjømatquiz og en livlig fiskeauksjon, der du kan gjøre et skikkelig røverkjøp.

Sjømat på festivalrestaurantene

Bergensrestaurantene er hovedscenen for festivalen og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi deg et sjømatshow du sent vil glemme. Allerede tirsdag 11. februar kan du kombinere sjømat og vinterbad på Fløyen. På Bryggeloftet får du tradisjonsretten skreimølje og på Le Mathis blir det norsk sjømat på fransk vis. Og på Valentins dagen står kjærlighet og sjømat på menyen hos Cornelius på Holmen. Hele Bergen er spekket med gode matopplevelser. Her kan du se hele programmet som er laget spesielt for å feire sesongens beste smaker:

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser
Lær og smak! Bergen Sjømatfestival gir barn og voksne muligheten til å utforske sjømatens magiske verden. Foto: Cecilie Bannow

Sjømataktiviteter for hele familien

Lørdag 15. februar er den store publikumsdagen under Sjømatfestivalen og da blir smaksrike, lærerike og gøye øyeblikk for hele familien. Det blir gratis sushikurs for barn, kokkeshow og demo fra sjømatkokker som viser frem sesongens beste råvarer og lærer deg å tilberede de. Kl 15.30 blir det også en livlig fiskeauksjon til inntekt for en god sak.

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser
Hvem blir Bergensmester i østersåpning og Vestlandsmester i rekepilling? Spenning og sjømatglede for alle! Foto: Cecilie Bannow

Konkurranser for publikum

Lørdagen blir det også avholdt to nervepirrende konkurranser for de voksne i Mathallen. Hos Fjellskål kan du konkurrere om å bli Bergensmester i østersåpning og Vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på restaurant på 2.000 kroner. Du kan lese mer om konkurransene og melde deg på her:

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser
Bli med på en smakfull reise med det unike Sider- & Sjømattoget – en fest for ganen! Kanskje får du vite hvilken sider som passer best til hval?

Årets nyhet er et eget Sider- & Sjømattog 13. februar

Opplev en uforglemmelig smakstur under Bergen Sjømatfestival! Sidertoget er en unik mat- og drikkeopplevelse hvor sider og sjømat møtes på Bergens gode restauranter. Sammen med dyktige kokker og prisvinnende siderprodusenter inviterer vi deg til en smakfull kveld du sent vil glemme.

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser
Hvem blir verdensmester i tørrfisk? Byens beste kokker konkurrerer om heder og ære.

Hvem blir verdensmester i Tørrfisk?

Torsdag 13. februar, møtes en rekke av byens kokker til den prestisjefylte konkurransen VM i Tørrfisk. Det har vært hevdet at Bergen er grunnlagt på tørrfisk. Sikkert er det at Bergens strategiske plassering mellom Nord-Norge og de nordeuropeiske byene gjorde byen til et naturlig knutepunkt for handelen mellom disse områdene allerede fra 1200 tallet. Nå inviterer vi byens kokker til å lage sin egen vri på den klassiske retten.

Rettene skal vurderes av et kunnskapsrikt panel bestående bl.a av juryleder og mesterkokk Hanne Frosta og Trym Eidem Gundersen i Norges Sjømatråd. Med i juryen er også Kei (15 år) som var en av finalistene i Godfisk-klassen 2024. Sammen skal de kåre den beste oppskriften og avgjøre hvem som kan smykke seg med tittelen «verdensmester i tørrfisk».

For hele programmet og mer informasjon om menyer, kurs og påmelding kan du besøke Sjømatfestivalens hjemmeside