OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergen Filmfest 2016

På Bergen Filmfestival fra 29. januar til fredag 5. februar presenterer Bergen kino 12 fremragende filmer fra inn og utland. Som byVENN får du billett for kr 60 (ord. pris kr 115).

I en hel uke fra 29. januar til fredag  5. februar presenterer Bergen kino 12 fremragende filmer fra inn og utland. Blant titlene vil du finne flere av de filmene som vil komme i fokus under vinterens Oscar-nominasjoner. Filmene presenteres med innledninger som gir deg som publikummer enn bedre bakgrunn for filmopplevelsen. Det blir presentasjon av lokale filmskapere i samarbeid med Vestnorsk filmsenter og vi får en presentasjon av BIRKEBEINERNE og evt. andre norske filmer gjennom arrangementet Blått Lerret.

Som byVENN får du billett til kr 60 (ord. pris kr 115) via kupong i byVENN-appen. Bli byVENN. Helt gratis! Klikk her

Bergen filmfest 2016

Tradisjonen tro setter vi sammen et knippe av de aller beste filmene i vinterens og vårens kinoprogram under paraplyen ”Bergen filmfest”. Her gir vi deg en sti å følge for å oppleve de helt store filmopplevelsene. I år er det grunn til å vifte med alt man måtte ha av flagg og faner for programmet byr på filmer som er usedvanlig gode og de fleste av dem har allerede høstet priser, eller er nominert til slike. Vi åpner med Kate Blanchet og Rooney Mara i CAROL som skildrer forholdet mellom en moden kvinne og en ung jente i 1950-årenes USA. Begge skuespillerne er nominert til Oscar for sine prestasjoner.

I MARKEDETS LOV møter vi en annen prisvinner. Vincent Lindon tok med seg prisen for beste, mannlige skuespiller i Cannes for sin finstemte tolkning av mannen som mister sin verdighet når han blir arbeidsløs. SAULS SØNN har allerede vunnet 32 internasjonale priser, 4 av dem i Cannes, Golden Globe for beste fremmedspråklige film og er nominert til Oscar for samme. Gå ikke glipp av denne oppsiktsvekkende filmen selv om du har sett mange filmer tidligere om holocost!

FUSI eller VIRGIN MOUNTAIN som den er blitt kjent som utenfor Island vant, meget fortjent, Nordisk Råds filmpris for 2015. Det er en utrolig vakker, medrivende og menneskelig skildring av den eiegode, men litt naive Fusi: en overvektig, middelaldrende mann som fortsatt bor hjemme på gutterommet. Han blir ”tvunget” til å begynne på dansekurs; det skal forandre Fusis liv radikalt. Vi spenner vidt både i geografi og sjangre. EL CLUB kommer fra Chile og har intet mindre en 14 internasjonale priser i bagasjen. Den var også nominert til Golden Globe for beste fremmedspråklige film. Den tar for seg en av sidene ved den katolske kirkes skampletter. I et hus i et lite samfunn på kysten av Chile bor en sammensatt gjeng av katolske prester som har det til felles at de har forgrepet seg seksuelt på barn. En dag kommer det til en fryktelig konfrontasjon.

I MUSTANG møter vi tre unge jenter, tre søstre, i dagens Tyrkia. Det er tre livlige jenter, sulten på livet og det det måtte by på. De setter seg kraftig til motverge når familien vil sperre dem inne og påtvinge dem tvangsekteskap og gamle moralkodekser. En meget aktuell film i debatten om kvinners stilling i muslimske samfunn. Også denne er nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. En annen film som tar for seg kultursammenstøt i dagens Europa er MIN DATTER, MIN SØSTER om en tenåringsjente som velger å forlate familien og konvertere til Islam. TRUMBO skildrer et svart kapittel i amerikansk filmindustris historie. Det er gjort med snert og fortellerglede og TRUMBO er blitt en særdeles morsom og underholdende film om den legendariske manusforfatteren Dalton Trumbo som ble svartelistet som kommunist i 50-årene, samtidig som det lyktes ham å vinne 3 Oscar-priser – under pseudonym.

DEN DANSKE PIKEN er en vakker skildring av kunstnerparet Gerda og Einar i 20-årenes København. Einar oppdager det feminine i seg og glir stadig mer over mot en annen kjønnsidentitet. Nominert til 4 Oscar og har allerede fått 18 andre priser. Emmanuelle Bercot fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes for sin rolle i MIN ELSKEDE hvor hun spiller mot en Vincent Cassel i dette stormende, franske, kjærlighetsdramaet. Og da er vi til slutt kommet fram til vinterens store norske film: BIRKEBEINERNE. Nils Gaup har laget en forrykende spenningsfilm om flukten over fjellet med barnet som skal bli Norges kong Håkon Håkonsson. Jacob Oftebro og Kristofer Hivju spiller de brave birkebeinerne som redder guttens liv og forandrer norgeshistorien. Denne filmen avslutter filmfesten og det blir storslått fest-premiere i KP1, fredag 5.2. med regissør og skuespillere tilstede på den røde løperen.
 

Billettsalg

Billettsalget har startet, se programmet her!