OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Apollon Aid

Som et ledd i kampen for å overleve, arrangerer mange av byens beste artister lørdag den 24. mai en støttekonsert under navnet Apollon Aid for å konsolidere økonomien i platebutikken Apollon.

Apollon

Som et ledd i kampen for å overleve, arrangerer byens kulturliv lørdag den 24. mai en støttekonsert under navnet Apollon Aid for å konsolidere økonomien i platebutikken Apollon. På programmet står blant andre Emmerhoff & The Melancholy Babies, Tim Tygg (Mari Kvien Brunvoll & Johanne Birkeland), William Hut, Calle Hamre, Robert Smith-Hald/Green Granadas, Sgt Petter/Piddi Fjeldstad, De Musikalske Dvergene, Fredrik Saroea & Kjetil Møster fra Datarock, Greenland Whalefishers, Ekkolodd, Carl Espen og Brimstone.

Program med klokkeslett

12:00 Emmerhoff & The Melancholy Babies
13:00 Tim Tygg (Mari Kvien Brunvoll & Johanne Birkeland)
14:00 William Hut
15:00 Calle Hamre
16:00 Robert Smith-Hald/Green Granadas
16:45 Sgt Petter/Piddi Fjeldstad
17:30 De Musikalske Dvergene
18:00 Fredrik Saroea & Kjetil Møster fra Datarock
19:00 Greenland Whalefishers
19:45 Ekkolodd
20:30 Carl Espen
21:15 Brimstone

Prisen for det hele blir kr: 200,-

Bakgrunnsinfo hentet fra arrangørens facebook-side:

«Her er mer om bakgrunnen for at vi arrangerer Apollon Aid.

Apollon er Norges eldste uavhengige plateforretning. I snart 40 år har vi trofast tjent musikkmiljøet og vært en oase for alle som er glade i god musikk.

Slik ønsker vi også det skal være for fremtiden.
Men det er skumle skyer i horisonten. Nedlasting og digital strømming truer grunnlaget for vår eksistens. De siste ti årene har det fysiske salget av musikk her til lands sunket med nesten 30 prosent årlig, og er i dag bare en brøkdel av det som det var omkring årtusenskiftet.

Lenge har Apollon klart å gå i mot strømmen, men til slutt har de dårlige tidene også rammet oss. Vi har kommet til et punkt der vi trenger tilførsel av ny kapital for å komme oss over en kritisk økonomisk kneik.

Klarer vi denne, vil vi nok også overleve i fremtiden. Vi har tidligere vist at vi kan snu oss. LP-plater, kassetter og cd-er. Psykedelia, punk og black metal. Store kjedebutikker og postordre. Verden endrer seg, men Apollon har alltid klart å følge med. For to år siden åpnet vi også landets eneste ekte platebar med alle rettigheter.

Som et ledd i kampen for å overleve, arrangerer vi lørdag den 24. mai en støttekonsert under navnet Apollon Aid for å konsolidere økonomien i platebutikken. Vi vil også benytte bakgården i Nygårdsgt 2 A, og det vil være konserter og dj’s fra morgen til kveld.

Skulle du ikke ha anledning til å komme, men likevel ønsker å støtte oss økonomisk, har vi opprettet en egen konto, 1503.47.54249 (Apollon aid). Alle bidrag mottas med takk og vil bidra til at Apollon også i fremtiden vil være en hjørnestein i Bergens musikkliv.»