OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Ambra Norgespremiere under Festspillene

Foto: Carina Musk-Andersen

I samarbeid med Iceland Dance Company, samt Reykjavik Arts Festival og Festspillene, vil storsatsningen ”Ambra” ha sin Norgespremiere i Grieghallen søndag 1. juni kl. 19:30 med påfølgende forestilling mandag 2. juni.

I koreografi av nestoren i norsk samtidsdans, Ina Christel Johannessen, fylles den store scenen med 20 dansere fra begge kompanier, cellisten Hildur Gudnadottir, og et enormt skjelett av en blåhval som strandet ved Jan Mayen i 2001. Skjelettet er velvillig utlånt fra Sandefjord Museum som selv stod for den omfattende prosessen med å preparere og transportere de store knoklene hjem til Norge.

Musikken til forestillingen er skapt av de islandske musikerne, Hildur Gudnadottir og KiraKira med deres tyske medspiller Dirk Dresselhaus, og de har hentet inspirasjon fra hvalenes ”sang” i de store verdenshavene. I millioner av år før vi mennesker kunne kommunisere over store avstander, har hvalene levd sine livsløp som naturens første og største kosmopolitter. Hva som gjør at hvalen strander og dør vet vi ikke, men koreografen har med ”Ambra” forsøkt å gripe fatt i det universelle i det å være strandet i videre forstand. På tross av hvalens ruvende fysikk eller menneskets intellektuell kraft, er vi begge svært sårbare.

Forestillingen hadde verdenspremiere under Reykjavik Arts Festival sist fredag og ble møtt med stor begeistring. 20 rødkledte dansere i toppform og en magisk atmosfære gjør denne forestillingen til en helt spesiell opplevelse som gjenspeiler styrken i den nordiske samtidsdansen.

For mer informasjon gå til: www.carteblanche.no