I denne utgaven av kulturmagasinet Ke' d går i? kan du bli med bak smakene!
Mat og drikke

Utgave nr. 2 – 2025 av kulturmagasinet Ke´d går i? er her

Bergen har over 300 spisesteder hvor mennesker og kulturer møtes. I utgave nr. 2 – 2025 av kulturmagasinet “Ke’ d går i?” har vi fokusert på temaet «Bak smakene», og tar deg med på en spennende kulinarisk reise i en av byens mest sjarmerende gate, Skostredet.

Bergen har alltid vært en by i bevegelse. Som en gammel handelsby har den vært et knutepunkt for kulturutveksling i århundrer. I dag fortsetter denne tradisjonen, men nå er det ikke bare tørrfisk og korn som krysser grenser. Nå møtes mennesker og kulturer over dampende boller med vietnamesisk pho, smakfulle indiske karri-retter og tradisjonelle norske raspeballer.

I denne utgaven av magasinet ser vi på hvordan måltidet fungerer som brobygger og kulturutveksler. Vi utforsker også hvordan Villani har gjenskapt både den italienske gjestfriheten og den autentiske italienske smaken, hvordan Taperia bringer Spanias levende delekultur til Bergen, og hvordan Brasserie Chérie og Hôtel Charmante skaper en ekte parisisk 1920-talls atmosfære gjennom gjennomført interiør og nøye utvalgte råvarer og franske tilberedningsmetoder.