Formidling av italiensk matkultur i flere dimensjoner
Og nettopp den varme og lune atmosfære som reflekterer den italienske matkulturen er hva Villani er bygget på. Zara er fra Nord-Italia, mens kjøkkensjefen kommer fra Sør-Italia. Sammen har de skapt en fin balanse mellom de kraftige, rustikke smakene fra sør og de mer delikate, raffinerte tonene fra nord.
– Vi prøver å kombinere smaker fra Sicilia og resten av Italia samtidig som vi tilpasser oss de norske ganene. Noen retter fungerer faktisk bedre her enn i Italia, og norske smaker er ofte litt saltere. Vi finner alltid en balanse mellom det autentiske og det lokale, sier hun.
Balansen mellom det italienske og norske handler ikke bare om smak, men også om opplevelsen. En del av dette er menyen, hvor rettenes navn er skrevet på italiensk – akkurat som den ville vært i Italia. Zara mener dette er en viktig del av konseptet, og hun liker hvordan gjestene utfordrer seg selv ved å prøve å uttale rettene.
– Når du går på restaurant i Italia, er selvsagt menyene på italiensk. Vi ville ta med den følelsen hit. Det skaper en ekstra dimensjon for gjestene våre, sier hun med et smil.
Dette grepet for å få en mest autentisk opplevelse gjelder også når det kommer til råvarene. Opp mot 90% av ingrediensene blir importert direkte fra Italia. Burrata, pizzamelet, pastaen – alt er håndplukket for å sikre den ekte smaken. Også vinen importeres fra Italia og er nøye utvalgt for å komplementere maten og løfte smaksopplevelsen.