Der franske smaker møter norske råvarer
Selv om atmosfæren og interiøret er veldig viktig for å skape den rette stemningen, er selve matopplevelsen vel så viktig. Det handler om å gi gjestene smaken av et klassisk fransk brasserie, men med en litt moderne vri.
– Vi vil at gjestene skal sitte igjen med en liten aha-opplevelse etter å ha spist her. Det handler ikke om å kopiere klassiske retter, men å tolke dem på en måte som føles frisk og inspirerende, konstaterer Soussjef Morten Klever.
Han er også lidenskapelig opptatt av å kombinere de beste norske råvarene med franske teknikker, og kokkene jobber derfor tett med lokale produsenter for å sikre de beste råvarene.
– Vi bruker for eksempel hjort fra Haugen Gårdsmat og mange andre lokale leverandører med høy kvalitet på råvarene sine. Det er viktig for oss å kunne kombinere de rene norske smakene med det sofistikerte, franske uttrykket gjennom rettene vi lager, legger han til.
For å sikre at menyen også reflekterer sesongens beste produkter, endres den i takt med årstiden og råvaretilgangen.
– Vi lar oss inspirere av sesongens råvarer og ønsker at stamgjestene våre alltid skal ha noe nytt å glede seg til. Derfor bytter vi meny jevnlig. Det er ofte ikke en veldig komplisert prosess. Vi tenker som regel veldig enkelt når vi jobber med å utvikle menyen, og spør oss selv om hva vi har lyst å spise akkurat nå, og så har vi det liksom, avslutter Morten med et stort smil, før han må løpe tilbake til kjøkkenet for å preparere dagens mange måltider.