Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Gamle Bergen Museum

restaurantbilde

Et pust av nostalgi!

å 1800-tallet var Bergen Europas største treby, et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, travle gater, torg og smug. På Gamle Bergen friluftsmuseum kan du gjenoppleve noe av stemningen, med hus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. Hvordan så det ut? Hva snakket menneskene om?

Våre skuespillere er våre formidlere og du vil få en « her og nå»-opplevelse av fortiden. Som besøkende blir du møtt med åpne dører, der du kan gå inn og utforske våre bygninger på egenhånd. Innendørs informasjonsskilt forteller kort om husets historie. I noen hus blir man møtt av en skuespiller; alias en bergensborger fra et bestemt historisk årstall. Våre skuespillere er våre formidlere og du vil få en « her og nå»-opplevelse av fortiden. Flere ganger daglig vil man oppleve korte teaterstykker framført på torget.

I sentrumsnære og naturskjønne omgivelser kan du treffe på både herskap og tjenere fra tider som er forbi. Du kan titte inn vinduer, åpne dører og gå inn i utstillinger og historiske interiører. Museumsskuespillere bidrar til levendegjøringen og gir noen svar på hvordan livet kunne arte seg i Bergen for ett eller to hundre år siden.

På museets område er der diverse spill, leketøy og aktiviteter tilgjengelig slik som stylter, trullebånd, balanseline, slengdisse med mer. Grupper som kommer på besøk kan ved forhåndsbestilling bli ønsket velkommen med en kort introduksjon til museet og vår formidling. Omvisninger kan tilbys ved forhåndsbestilling og er avhengig av museets kapasitet.
Men besøket bør ikke stoppe her, for Gamle Bergen museum er stort. En tur i parkanlegget innbyr til ro og fred, og er fritt tilgjengelig.

Museumbutikk og enkel kafè

restaurantbilde

byGAVEKORT kan ikke brukes på Gamle Bergen Museum.

Bransjer

Varegrupper

Åpningstider

10.05 - 06.09.20: Daglig 10.00 - 16.00
Museet er stengt 17. mai

Her er vi

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

585 ledige plasser

Bygarasjen

934 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
  • Bergensavisen
  • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
  • Galleriet
  • Bergen Kino
  • Bergen Parkering
  • Skyss
  • NSN AS