Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Dyvekes Vinkjeller

restaurantbilde

Svært hyggelig og intim vinkjeller i tradisjonelt område like ved Bryggen og Fisketorget, oppkalt etter frillen som ble gjort til dronning av Norge og Danmark. Stort og godt utvalg av vin, til overkommelige priser. Sorgtung tenkte Dyveke tilbake til det varme og yrende livet i Belgia. Så hadde mor Sigbrigt dradd henne med seg på denne lange reisen til det kolde nord. Hvileløst vandret hun frem og tilbake i skjenkekjelleren under vertshuset. Kolde stenvegger kun opplyst av stearinlys, ingen kunne vel noen gang kunne finne kjærligheten i slike dystre omgivelser! Hun hadde hørt om det kongelige ballet som skulle finne sted i byens Raadstue; å skulle ikke hun ha vært invitert, kanskje truffet sin prins. Skjønt det hadde ikke engang behøvd å være en prins, gjerne en adelsmann som kunne ha vartet henne opp med de deiligste kirsebær! Tatt henne med tilbake til Europa, så kunne gjerne mor Sigbrigt ha sittet i denne kjelleren til evig tid med sildene sine ! Men nei, hun skulle vel ende opp med en av skjenkekjellerens fast-pasienter; Erlingson, Aasebjorn, Jarl eller en Sigebjorn.

Velkommen til å leve deg videre inn i historien i Dyvekes Vinkjeller

Om Bergen Vinstuer AS:
Stiftet år 1992. Det hele startet med historien om Dyveke, dernest om Gjest Baardsen, Dyveke Willems, den fagre mø som etter å ha møtt sin store kjærlighet Prins Christian II på ballet i Raadstuen i 1507, forlot Bergen sammen med sin mor Sigbrigt Willems til fordel for Oslo for å være sin kjære prins nær.

Bergen Vinstuer AS har som formål å erverve, restaurere og drive eiendommer som ansees som en del av vår kulturarv og har gjenskapt skatter som :

Potetkjelleren Hollerndergaten 2-4
Statmegler Proms Hus Hollendergaten 6
Dyvekes Vinkjeller Hollendergaten 7
Gjest Baardsens Kjeller Hollendergaten 9

Vi har lykkes i disse restaureringsarbeider gjennom nært samarbeid med Bergen Kommune. Riksantikvaren og ikke minst Byantikvaren i Bergen.

For disse arbeider har vi mottat mye heder som:
Diplom for godt språkvalg - Norsk Språkråd
Diplom for restaurering - Norsk Fortidsminne Bevaring

Det er også Bergen Vinstuers hensikt å bidra til å heve kvaliteten på miljøet i Vågsbunnen og i Hollendergaten spessielt. Videre har vi lagt stor vekt på å innhente faktua rundt personer med tilknytning som Gjest Baardsen og ikke minst Dyveke og hennes kjære Moder Sigbrigt har til Hollendergaten. Så bli med oss i en historisk vandring .....

restaurantbilde

byGAVEKORT kan ikke brukes på Dyvekes Vinkjeller.

Bransjer

Varegrupper

Åpningstider

Hverdager: 15-01
Fredager: 15-02
Lørdager: 12-02
Søndag: 15-01

Her er vi

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

817 ledige plasser

Bygarasjen

1893 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Widerøe
 • KLM
 • Air France
 • Galleriet
 • Bergen Kino
 • Bergen Parkering
 • Hotel Norge by Scandic
 • Skyss
 • NorEngros
 • NSN AS