Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

W. Thomsen

restaurantbilde

W. Thomsen i Kong Oscarsgate er Bergens eneste spesialist på senger, sengetøy og sengeutstyr. I tillegg til å være sengetøyspesialist har W. Thomsen et stort utvalg av interiørvarer som bord, pynteputer, sitteputer og pledd. Butikken har et av Bergens største utvalg i Røros pledd. - Det som er spesielt med oss er at vi ikke er låst til noen kjede. Vi er medlem av mange samarbeidskjeder, men vi kan kjøpe inn det vi vil. Derfor har vi et mye bredere utvalg enn andre. Dette forteller daglig leder Christian Mortmannsgård. Han styrer W. Thomsen gjennom en travel hverdag sammen med sin mor. Hun har jobbet i butikken i hele sitt voksne liv, og har vært med på å innrede og møblere utallige hus, hytter og båter.

Butikkvarene kommer fra både norske og utenlandske leverandører. Det som kjennetegner varene er god kvalitet og god design. Dette er alltid en forutsetning for at W. Thomsen skal ta inn et produkt.

Hele tiden er Christian og kollegaene på utkikk etter nye skjulte og sjeldne godbiter. Dette er butikken der det stadig dukker opp ting man ikke finner mange andre steder. Og det er en butikk som forandrer seg fra sesong til sesong og etter hvilke varer de har inne.

- Vi har alle typer kunder i alle aldre og varer i alle prisklasser. Vi er tilstede i butikken og vet hva kundene våre etterspør. På forespørsel kan vi snu oss veldig raskt. Det er ikke et hovedkontor som bestemmer hvilke varer vi skal ha, og vi tilpasser oss markedet og forandrer innkjøpene, sier Christian Mortmannsgård.

Blant kundene er det også mange turister. Christian har sendt varer til både Italia, USA og andre fjerne himmelstrøk. Det dreier seg gjerne om utenlandske turister som har besøkt Bergen og vært innom butikken, eller det kan være norske kunder i det store utland som har vært hos W. Thomsen tidligere og som tar kontakt og bestiller.

Farfar/bestefar drev butikken etter krigen. På grunn av store kvoter dvs. kjøpte store partier fra utlandet, den gang var det sengetøy- og eget dunrenseri, babytøy, herre- og damekonfeksjon.

I 1967 overtok Christian sin far, Finn Mortmannsgård butikken. Og utover på 70-tallet bygget han om underetasjen til Jeansbutikk og sengetøyavdeling.

Rundt 1985 ble butikken bygget om på nytt, og W.Thomsen åpnet Bergens første spesialforretning i sengetøy.

I 1989 feiret W. Thomsen 110 års jubileum. Vi åpnet butikk i Kong Oscarsgt. 6 hvor vi holder til den dag i dag med spennende sortiment innen sengetøy og interiør.

restaurantbilde

byGAVEKORT kan brukes på W. Thomsen.

Bransjer

Varegrupper

Åpningstider

Mandag - Fredag 09:30 - 17:00
Torsdag 09:30 - 19:00
Lørdag 09:30 - 15:00

Her er vi

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

127 ledige plasser

Bygarasjen

1447 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Galleriet
 • De Historiske Hotel og spisesteder
 • NSN AS
 • Bergen Kino
 • NorEngros
 • Bergen Parkering
 • Talos Sikkerhet
 • Skog Gruppen
 • Skyss
 • Kelly Services