Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Henrik Eide

restaurantbilde

Henrik Eide AS driver med import og salg av instrumenter, piano, flygel, gitar og rekvisita fra butikken på Vestre Murallmenningen 12 D. Vi utfører pianostemming over hele landet. Hjertelig velkommen innom - vi hjelper med å finne det instrument som passer Dere.

Hvem er Henrik Eide AS?
På mange måter er firmaets historie sammenfallende med Einar Kalands Instrumentfabrikk, som ble stiftet i 1898. Gjennom trekkspillrepratør Ole Espeland, eller som de gamle sa; "Ola Stril", ble Henrik Eide ledet inn i foretaket. Som 22-åring ble han i år 1900 formann i bedriften. Fabrikken holdt til i Domkirkegaten frem til 1909, da det brendte i lokalene. Dette førte til at Kaland bygget ny fabrikk, som stod ferdig i Sigurdsgate i Bergen i ca 1910. Produksjonen var meget stor, ca 300 instrument i året. På grunn av vanskelige tider i industrien slutter Kaland produksjonen i 1920. Henrik Eide og hans 2 sønner Ludvig og Olav fortsetter produksjonen under vanskelige forhold. De greier imidlertid påkjenningene, - og bygger i 1935 sin egen fabrikk på Ask på Askøy uten for Bergen. Fabrikken produserte harmonium frem til 1970, da de elektroniske orglene tok over. I 1945 etablerte firmaet også sin egen butikk på Vestre Murallmenning i Bergen, med Borghild Eide ved roret. Firmaet begynte med import og salg av pianoet i tillegg til harmoniumssalget. Ludvig Eide som var sønn av etablerer Henrik Eide hadde 4 barn, det var den yngste av disse, igjen en Henrik, som overtok driften. Han er fortsatt i kulissene den dag idag, mens det er fjerde generasjon, Andreas L.G. Eide, som står for den daglige driften.

Dagens marked gjør at mye har blitt endret siden oppstarten, men i god tro så holder Henrik Eide AS frem i samme lokaler på Vestre Murallmenningen som de alltid har gjort. Idag driver Henrik Eide AS med import og salg av instrumenter, piano, flygel, gitar og rekvisita. Forutenom salg til private så distribuerer Henrik Eide AS også instrumenter til andre forretninger i Skandinavia. Hjertelig velkommen innom - vi hjelper med å finne det instrument som passer Dere.

restaurantbilde

byGAVEKORT kan ikke brukes på Henrik Eide.

Bransjer

Varegrupper

Åpningstider

Mandag - Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 16:00

Her er vi

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

213 ledige plasser

Bygarasjen

467 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Widerøe
 • KLM
 • Air France
 • Galleriet
 • Bergen Kino
 • Bergen Parkering
 • Hotel Norge by Scandic
 • Skyss
 • NorEngros
 • NSN AS