Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Leie av kommunale byrom

Bergen kommune, Grønn etat har ansvar for utleie og tildeling av plass i kommunale parker, friområder og byrom i Bergen sentrum. Alle henvendelser må rettes til Bergen kommune. Arrangementer kan ikke gjennomføres uten at søknad på forhånd er sendt og kommunens tillatelse er gitt. I tillegg har Forsvarsbygg et stort uteområde på Bergenhus festning hvor man kan søke om å få leie. Du kan leie disse byrommene:

Festplassen

Festplassen kan leies til kulturarrangement, kommersielle arrangement, profilering og marked. Festplassen er tilrettelagt for større arrangement, blant annet med god tilgang på strøm.

Torgallmenningen

Torgallmenningen kan leies til mindre kulturarrangement. Andre typer arrangement henvises til andre byrom. Torgallmenningen er tilrettelagt for mindre kulturarrangement, blant annet med tilgang på strøm. Telt ikke tillatt.

Tårnplass

Tårnplass kan leies til kulturarrangement, kommersielle arrangement, profilering, marked og småsalg. På grunn av nærheten til Tinghuset er det ikke tillat med musikkarrangementer eller annet som medfører lyd/støy fra mandag til fredag i tidsrommet fra kl. 7.00 til kl. 16.00. Telt ikke tillatt. Grønn etat har ikke tilgjengelig strømuttak på plassen.

Vågsallmenningen

Nedre Vågsallmenningen er for 2013 permanent leid ut til torghandel. På tross av dette kan man søke om å leie byrommet for spesielt viktige kulturarrangement og markeringer. Øvre Vågsallmenningen kan leies til kulturarrangement, kommersielle arrangement og profilering.

Musikkpaviljongen

Musikkpaviljongen i Byparken leies/lånes ut etter avtale til kor, korps, band, o.a. som ønsker å underholde og til private arrangement som bryllup. Musikkpaviljongen er ubetjent, dette medfører at leietakere må rigge og rydde selv. Under paviljongens gulv finnes stoler og strømtilgang.

Festningen

Bergenhus festning utgjør en unik ramme for kulturopplevelser. Konsertarenaen Koengen fremstår som Norges mest spektakulære konsertarena.


Slik går du frem for å leie offentlige byrom

Alle søknader, med unntak av Festningen, skal sendes til Bergen kommune, Grønn Etat som har ansvar for utleie og tildeling av offentlige byrom. På Grønn Etats hjemmesider finner du nærmere informasjon om vilkår, priser, søknadsprosess og kontaktinformasjon.

Til Grønn Etat


Ønsker du å leie på Festningen, må du kontakte Forsvarsbygg.

Til Forsvarsbygg

 

Gratis markedsføring av ditt arrangement

Når du har planlagt ditt arrangement anbefaler vi at du markedsfører det. Her kan du gratis legge inn ditt arrangement for synlighet på mange ulike nettsider i Norge:

Registrer ditt arrangement

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

514 ledige plasser

Bygarasjen

1684 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Galleriet
 • De Historiske Hotel og spisesteder
 • NSN AS
 • Bergen Kino
 • NorEngros
 • Bergen Parkering
 • Talos Sikkerhet
 • Skog Gruppen
 • Skyss
 • Kelly Services