gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Torget 3
ÅPNINGSTIDER
Mandag stengt
Tirsdag stengt
Onsdag 16:00 – 23:00
Torsdag 16:00 – 23:00
Fredag 16:00 – 00:00
Lørdag 16:00 – 00:00
Søndag stengt

Valaskjalv er en vikingsinspirert bar og restaurant på Torget i Bergen sentrum. Målet vårt er å være så autentisk som mulig, slik at gjestene våre kan oppleve ekte norsk mat fra vikingtiden. Alt fra håndlaget interiør til nydelig vikingmat gjør at du kan reise i tid, tilbake til vikingalderens store slag og festmåltid.

Autentisk mat

Vi fokuserer på å skape retter inspirert av råvarene som vi vet var tilgjengelig i vikingtiden.

Mat til alle

Menyen vår inneholder retter ment for å deles mellom 2-3 personer, enkle retter og virkelige herremåltider på vikingvis som vi tilbyr til større grupper.

En nydelig opplevelse

Vær klar til å erfare en skikkelig vikingatmosfære, få kjenne på ekte sverd og nyt et glass mjød etter et måltid.

Myten bak Valaskjalv

Ifølge vikingmytologien så er Valaskjalv Odins bolig i Åsgard, hvor han sitter på tronen sin og ser utover verden. Her befinner også Valhalla seg, hvor mektige krigere nyter festmåltider etter lange og mektige slag. Det er derfor ingen overraskelse at restauranten vår befinner seg i andre-etasje med flott utsikt over bryggen og fisketorget i Bergen. Ifølge vikingsagaen så samlet Valkyrien de modigste og beste krigerne til et festmåltid, hvor det ble servert mjød fra den geiten Heidrun som aldri gikk tom and maten kom fra grisen Særimne. Dagen etter bar det avgårde til nok et slag, hvorpå de falne ble gjenopplivet for å delta i måltidet. Dette skjedde dag etter dag, slik at de var forberedt på det store slaget Ragnarok. Vi hadde lyst å lage noe helt nytt og unikt i Bergen. Derfor bestemte vi oss for å skape en opplevelse hvor gjestene våre får lov å reise i tid, til et sted hvor vi har brukt tre på veggene, bordene og benkene er lange, og servitørene våre er kledd som vikinger. Verktøy, våpen, skjold og vikingkunst smykker interiøret og gjør det hele uforglemmelig.

Hvem var vikingene?

Vikingene var skandinaviske krigere, eventyrere og utforskere. Vikingene reiste engelske og franske kyster, gjennom øst-europa til Konstantinopel, og til Island, Spania, Grønland og Nord-Amerika. Derfor er det ingen overraskelse at vi har vikinger som jobber hos oss fra hele verden, deriblant Norge, Spania, England, Slovakia og Polen.

Vår mål

I restauranten vår så vil vi at alle besøkende skal få oppleve vikingalderen på sitt beste. I restauranten vår kan du oppleve spennende kjøtt og fiskeretter, og i baren vår finner du godt norsk øl og ellers mye varierte drikkevarer. Og husk, Valhalla er for de modige!

BRANSJE

Servering