gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Solheimsgaten 9B
ÅPNINGSTIDER
FREDAG
Lunsj 11 — 14 Middag fra 18
LØRDAG
Lunsj 13 — 15 Middag fra 18

Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelskafe og restaurant.

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Meny

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

Møte

I tillegg til lokalet i første etasje, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f.eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.